niedziela, 13 kwietnia 2014

Owsiana babeczka z kokosem




Babeczka na pierwszy rzut oka - no jak babeczka, jedną się nie najesz, więc po co robić jedną, jak można zrobić 8 czy 12, zjeść połowę, a później mieć wyrzuty sumienia. Nie lepiej zjeść jedną? Pyszną, dużą, na miarę możliwości zdrową i zarazem sycącą? :) Chyba lepiej ;)

Kokos i płatki owsiane to duet jeden z najlepszych. Cóż więcej powiedzieć.. delektujmy się!

Składniki:

2 łyżeczki serka homogenizowanego
40 g płatków owsianych
1 łyżeczka budyniu
1 jajko
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wiórka kokosowe - ilość według uznania :)
Przygotowanie:
Jajko roztrzepać. Połączyć z serkiem. Dodać płatki, budyń, proszek do pieczenia, wiórka kokosowe i zamieszać. Piec w ok. 180 stopniach przez +- 25/30 minut.




Owsiana babeczka kokosowa






  Babki i babeczki

7 komentarzy:

  1. mam takie same kokilki.
    a pomysł na babeczkę przedni!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cu-do-wna. Chce się zaczynać dzień w taki sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  3. o tak! uwielbiam te duet i kocham owsiane wypieki :) ta babeczka musi smakować fantastycznie - nie ma innej opcji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kokosowe smaki to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności, takich na serku jeszcze nie jadłam

    Serdecznie zapraszam na konkurs Wielkanocny, do wygrania świetne nagrody : http://wulkan-smaku.pl/konkurs-zdrowa-wielkanoc/

    OdpowiedzUsuń
  6. zdecydowanie lepiej :) owsiane wypieki uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Aż wstyd się przyznać ale jeszcze owsianego wypieku nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń