środa, 30 lipca 2014

Kasza jaglana polsko-orientalna (cukiniowo-marchwiowa)



Składniki na 2 porcje:
100 g kaszy jaglanej
2 duże marchewki
1 średnia cukinia
Curry, cynamon, kurkuma, sól
Przygotowanie:
Marchewkę obieramy, kroimy w cieniutkie paseczki, a cukinie w plasterki. Kasze jaglaną płuczemy, gotujemy (2 szklanki wody) z przyprawami. Po ok. 3/4 minutach dodajemy marchewki. Gdy kasza zacznie wchłaniać wodę dorzucamy cukinię. Gotujemy do momentu gdy zniknie woda, a kasza będzie napęczniała.

Kasza jaglana polsko-orientalna




Cukinia 2014 Tydzień z cukinią

2 komentarze:

  1. Ooo!
    Mam faze na marchewke i cynamon, wiec jutro probuje!
    Pozdrawiam Czekomlekolada
    PS. Komentuje pierwszy raz, ale Twojego bloga czytam i korzystam z przepisow juz jakis czas. Gratuluje pomyslow i zestawien. Odwalasz kawal dobrej roboty!

    OdpowiedzUsuń