czwartek, 21 sierpnia 2014

Amerykańskie muffiny




Składniki:

230 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
180 ml mleka
50 g roztopionego masła
1 łyżeczka cynamonu
180 g borówek amerykańskich
100 ml miodu
1 garść kokosu
Przygotowanie:
Połącz suche składniki. Dodaj roztopione masło, mleko, płynny miód. Nałóż masę do foremek. Wbij do ciasta borówki. Wsadź do piekarnika na ok. 30 minut. Piecz w temperaturze 180 stopni.

Amerykańskie muffiny




Błękitne skarby lata!

6 komentarzy:

  1. To są chyba moje faworytki smakowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Borówki mogłabym wcisnąć wszędzie - dosłownie. To chyba moje ulubione letnie owoce :) Chętnie zjadłabym teraz taką muffinkę na deser :D

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam twoje pomysły pieknie wygladają <3 ! Kochana moze bys na emaila odpisała :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają zachęcająco do wypróbowania;)Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń