niedziela, 5 października 2014

Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami






Idealne na przekąskę między posiłkami. Orzechy sycą, twaróg dostarcza białka, pieprz pobudza metabolizm, a dzięki cukinii danie dostarcza 1 z 5 porcji warzyw.
Składniki:
1 żółta cukinia
2 duże garści orzechów ziemnych FELIX
100 g sera białego chudego
Oleju roślinny
Pieprz, bazylia

Przygotowanie:
Cukinię smażymy na odrobinie oleju roślinnego. Posypujemy bazylią i czekamy aż cukinia się zarumieni. Twaróg mieszamy z orzeszkami ziemnymi i przyprawiamy pieprzem. Nakładamy pastę na cukinię i zawijamy. Podajemy z chudym mięsem lub jako przekąskę między posiłkami.


Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami







Popołudnie z Felixem

2 komentarze: