piątek, 14 listopada 2014

Chipsy buraczane



Chipsy buraczane to idealna alternatywa dla osób będących na diecie lub po prostu zdrowo się odżywiających. Smakują naprawdę świetnie. Niektóre cieńsze są lekko chrupkawe; te grubsze (miększe) maczane w sosie, rozpływają się w ustach.
Lubisz chrupać przed telewizorem pełne tłuszczu chipsy ze sklepu? Może pora wypróbować zdrowszą wersję? Buraczana będzie odpowiednia na początek.. a więc.. smacznego.




Składniki:
3 buraki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Słodka papryka
Bazylia
Oregano
Ostra papryka

Przygotowanie: 
Buraki obieramy, obmywamy. Kroimy przy pomocy tarka, obieraczki, noża - na cienkie talarki. Wrzucamy je do miski, dodajemy oliwę i przyprawy. Obtaczamy tak, by wszystkie buraczki były oblepione. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 30 minut w 180 stopniach.

CHIPSY BURACZANE NA INSTAGRAMIE!




4 komentarze:

  1. robiłam je ostatnio i jeszcze nie raz powtórzę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chipsy warzywne robiłam jak dotąd tylko z jarmużu. myślę, że następnym razem spróbuję buraczane :) wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń