sobota, 1 listopada 2014

Dyniowe placuszki bezglutenowe




Składniki:
200 g purée z dyni 
3 łyżki mąki ryżowej
2 łyżki otrąb
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
1 łyżeczka oleju roślinnego
Cynamon, przyprawa do piernika



Przygotowanie:

Purée mieszamy dokładnie z jajkiem i olejem. Do miski wsypujemy mąkę, otręby, proszek

do pieczenia i przyprawy. Mieszamy z dynią. Smażymy na suchej patelni. 








Smaczna Jesień Zdrowe Halloween

10 komentarzy:

  1. świetne te placuszki, mają cudny kolor! a ja tak bardzo lubię dynię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają cudownie! Mąka ryżowa bardzo mnie intryguje. Muszę ją w końcu nabyć :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super placuszki :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie na bloga :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Myślisz, że na ostro bez cynamonu byłyby równie smaczne?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z kurkumą i/lub curry, solą morską i pieprzem - pyszna wersja wytrawna ;)

      Usuń