czwartek, 20 listopada 2014

Śniadaniowo-deserowy serniczek kokosowy z brzoskwinią



Pyszny, słodki,  z lekką nutą brzoskwini.. ostatnie na sklepowych pułkach, lećcie po nie!


Składniki na 1 porcję:
20 g mąki kokosowej BIO
150 g twarogu chudego
1 jajko
1 brzoskwinia
Kilka kropel aromatu waniliowego
2-3 łyżeczki stewii 
2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie:
Twaróg połączyć z jajkiem, stewią, mąką i jajkiem. Przełożyć masę do małego naczynia żaroodpornego. Brzoskwinię pozbawić pestki i pokroić na ćwiarteczki/paseczki. Ułożyć na masie i posypać wiórkami. Piec ok. 40 min w 180 stopniach.

Śniadaniowo-deserowy serniczek kokosowy z brzoskwinią




Eko Ciasta i Eko Desery

4 komentarze: