sobota, 6 grudnia 2014

Twarogowe placuszki z cynamonową gruszką


Pokochałam ostatnio gruszkę, ale w wersji duszonej. Wkładam ją do prawie każdego śniadania.
Jest bardzo słodka, a połączona z placuszkami lub jaglanką tworzy świetne połączenie.


Składniki:
100 g chudego twarogu
1 jajko
30 g mąki pełnoziarnistej
2 łyżeczki stewii.
1 mała gruszka
Cynamon
Soda
Przygotowanie:
Twaróg zblenderować. Rozgrzać patelnię, dolać wody. Gruszkę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i posypać cynamonem. Dusić pod przykryciem i co jakiś czas mieszać. Twaróg połączyć z sodą, mąką, stewią i rozbełtanym jajkiem. Połowę gruszki dodać do ciasta. Smażyć na średnim ogniu przez ok. pół minuty i przewracać. Podawać z drugą połową duszonej gruszki.

Całość ma ok. 385 kcal

PLACUSZKI NA INSTAGRAMIE!






9 komentarzy:

  1. Wyglądają cudownie :) Mam teraz ochotę na taki właśnie stos placuszków. Może tak czas zrobić sobie to późne śniadanie? Chyba tak... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie placuszki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne placuszki, idealne na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychota idealna na śniadanie !
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. właśnie wciągnęłam cały stosik, zrobiłam z mąką ryżową. pycha!

    OdpowiedzUsuń