poniedziałek, 9 lutego 2015

Placuszki z dorsza



Pyszny sposób na wykorzystanie dorsza.

Składniki:
2 filety z dorsza
Jajko
1 łyżeczka lnu mielonego
Kurkuma
Curry
Bazylia
Oregano
Pieprz, sól
Ostra papryka
Olej do smażenia


Przygotowanie:
Dorsza umyć (jeśli jest mrożony to wcześniej wyjąć i rozmrozić). Wrzucić do miski, dodać jajko, len mielony i przyprawy. Rozdrobnić blenderem. Smażyć na odrobinie oleju. Podawać z zieleninką lub jako kotlecik do bułki.


Placuszki z dorsza 








9 komentarzy:

  1. Świetny przepis na obiad, ogółem lubię każdą rybę w każdym wydaniu, więc ta propozycja jest dla mnie bardzo kusząca ;)

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dorsz sam w sobie jest tak suchy, że może w tej wersji mi podejdzie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile ok.placuszków wychodzi z tej ilości składników? :) Wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ojejciu.. nie pamietam :( nie liczylam :(

      Usuń
  5. Zakochuję się chyba w każdym Twoim przepisie! jak tylko znajdę chwilę to przyrządzę sobie takie placuszki

    OdpowiedzUsuń
  6. Super muszę zrobic. I zapraszam do siebie www.pysznieizdroowoo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń