Jajka faszerowane pieczarkami



Wielkanoc zbliża się OGROMNYMI krokami, dlatego mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane moimi ukochanymi pieczarkami.
Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele kalorii, a smakują świetnie. Surowe pieczarki to jedna z moich ulubionych przekąsek, te smażone wrzucam do kurczaka..makaronu..ryżu..i wszędzie gdzie się da. 
Jajka z pieczarkami to cudowne połączenie, są bardzo smaczne. Możemy się nimi zajadać nie tylko na Wielkanoc - świetnie sprawować się będą także na różnych imprezach jako przegryzka.




Składniki 8 połówek:
4 jajka
75g pieczarek
1 zielona cebulka
Sól morska/himalajska
Pieprz

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę razem z cebulką. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż pieczarki będą ciemniejsze. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na pół. Wyciągamy żółtka i dokładnie mieszamy z pieczarkami i cebulką. Faszerujemy białka farszem przy pomocy np. łyżeczki. Podajemy z zieloną częścią cebulki. 





Bezglutenowa Wielkanoc Wielkanocne Smaki - edycja V Wielkanocne Wypieki ALE JAJA! Wielkanocne Smaki - edycja V Wiosenny detoks

12 komentarzy:

  1. To chyba moje ulubiona "postać" jajek :) Robiłam je tydzień temu na imieniny mojej Mamy :) pychotka

    OdpowiedzUsuń
  2. ja właśnie tak średnio grzyby lubię...ale w ter wersji jak najbardziej!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo polecam! posmakują i "niejadkom grzybowym" :)

      Usuń
  3. Jakie Ty robisz niesamowite zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie i zdrowo ;)
    Pozdrawiam ,zdjęcia piękne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale mi smaka zrobiłaś! Wygląda przepysznie! Muszę wypróbować przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na pewno zagoszczą u mnie na swiątecznym stole ;) muszą być takie pyszne....mniam!

    OdpowiedzUsuń
  7. na Wielkanoc na pewno zrobię :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Czarna wisienka , Blogger