wtorek, 24 marca 2015

Pieczona gruszka z orzechami i cynamonem


Pieczone gruszki i jabłka to mój numer 1!
Razem z cynamonem tworzą cudowne połączenie. 
Świetne samodzielnie jak i dodatek do np. czekoladowych deserów. 
Znudziły Ci się owoce na surowo? Pieczenie ich to świetna alternatywa :)
Jeśli macie problemy z żółądkiem poczekajcie aż lekko wystygną. 

Składniki na 1 porcje:
2 małe gruszki lub 1 duża
4 łyżeczki miodu lub syropu z agawy
20g orzechów
Cynamon

Przygotowanie:
Gruszke kroimy na pół. Przy pomocy łyżeczki lub nożyka wykrawamy nasienie. Wlewamy płynny miód lub syrop z agawy. Nakładamy orzechy i posypujemy cynamonem. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. 





13 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie owoce w zimowe, chłodne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm fantastyczny deser, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi smaka narobiłaś! Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. takie połączenie smaków uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS:Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń