sobota, 14 marca 2015

Placuszki ryżowe z truskawkami | bezglutenowe | przepis z odżywką białkową opcjonalnie


Pyszne, śniadaniowe, trochę jakby walentynkowe ;)
Różowiutkie, pyszniutkie.. Nie raz zapewne zagoszczą u mnie na śniadanie.

Składniki na 1 porcje:
40g mąki ryżowej
2 białka
10 g odżywki białkowej (opcjonalnie)
Aromat waniliowy
200g truskawek
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 g mieszanki studenckiej

Przygotowanie:
Białka ubić trzepaczką, dodać mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Połowę truskawek pokroić w plastry. Dodać do masy i wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię, przewracać aż spód się zetnie i smażyć dalej przez ok. 1 minute. Podawać z pozostałymi truskawkami oraz orzechami.





14 komentarzy:

  1. Czas dorwać mąkę ryżową, truskawki i pożyczyć przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszą być przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. piękne i "eteryczne" hahha tak jakoś mi się skojarzyło z tym słowem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ach truskawki :D też już tęsknie za ich smakiem

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowicie wyglądają i te truskawki, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie jadłam ich, ale wyglądają smakowicie :)
    Pozdrawiam, fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Jedna porcja to ile placuszków? I ile jeden placuszek ma kilokalorii? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zalezy ile zrobisz, calosc ma ok.380kcal

      Usuń