sobota, 11 kwietnia 2015

Naleśniki owsiane z tuńczykiem | bez laktozy



Moje ulubione, potreningowe naleśniki!
Sycą na bardzo długo!


Składniki na 2 SYTE naleśniki: 
1 puszka tuńczyka
70g mąki owsianej
3/4 szkl. wody 
1 jajko
1/4 papryki czerwonej
2 garści rukoli
1/2 ogórka 
Pieprz
Sól morska
Oregano
Bazylia
Przygotowanie:
Odmierzamy 70g mąki. Wbijamy jajko. Wsypujemy oregano i bazylię.Dodajemy sól i pieprz. Wlewamy 3/4 szkl. wody i mieszamy. Pzelewamy masę przy pomocy chochelki na rozgrzaną natłuszczoną delikatnie patelnię.Smażymy na średnim ogniu do momentu aż boki będą się odchylać. Przewracamy na drugą stronę i smazymy ok. 1 minutę na małym ogniu.Z tuńczyka odsączamy wodę.Obieramy pół ogórka.Kroimy w cienkie plasterki i układamy na połowie naleśnika.Układamy pół puszki tuńczyka.Dorzucamy rukolę.Układamy plasterki papryki.Zawijamy w rulonik.Podajemy samodzielnie lub z sosem na bazie jogurtu.





13 komentarzy:

  1. Tuńczyka uwielbiam. Koniecznie muszę go wcisnąć kiedyś w naleśnika:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł na wytrawne naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jedna z moich ulubionych kombinacji <3

    OdpowiedzUsuń
  4. nigdy jeszcze nie jadłam owsianych naleśników :) ale jak tak na nie patrze to wyglądają pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja uwielbiam naleśniki, na słodko, na słono, wszyyystkie, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadąłm naleśników z tuńczykiem :)
    Pozdrawiam :)
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. a 70 gram ile to lyzek?

    OdpowiedzUsuń
  8. mogę zamiast mąki owsianej dodać orkiszową?

    OdpowiedzUsuń