środa, 22 kwietnia 2015

Pieczona owsianka ze śliwkami i płatkami migdałowymi - śniadanie kwietnia!


Pyszna, aromatyczna, słodka i jedna z najlepszych jakie do tej pory jadłam.
W pieczonej wersji jest jeszcze lepsza niż w klasycznej.
Świetnie zgrało się połączenie śliwek oraz migdałów. 
Syci na bardzo długo i zmniejsza ochotę na słodkie w ciągu dnia.
Zawiera zdrowe węglodowany, białko oraz tłuszcze. 


Składniki:
30g płatków owsianych
15g otrąb owsianych
2 białka
20g płatków migdałowych
180g śliwek
2 łyżeczki stewii
Przygotowanie:
Ze śliwek wyciągamy pestki. Wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych mieszamy razem. Masę przelewamy do żaroodpornego/ceramicznego naczynia. Posypujemy migdałami. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach.




28 komentarzy:

  1. Jutro koniecznie wypróbuje bo aż slinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze miałam ochotę na taką owsiankę, ale nigdy nie mogłam ogarnąć tego, że komuś chce się na nią tyle czekać... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi tez sie nigdy nie chcialo czekac tyle haha :) ale teraz bede robiła to cudo co weekend bo jest pycha!

      Usuń
  3. A tak poza tematem cudownej owsianki, gdzie kupiłaś taką słodziutka miske? :D ♥

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda mega! ♥ Koniecznie muszę zrobić, bo już od dawna taka za mną chodzi!

    OdpowiedzUsuń
  5. a zmieniloby cos ubicie bialek przed dodaniem do owsianki? ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. O kurcze, wygląda niesamowicie! Do tego ta cudna miseczka!

    Twój blog bardzo inspiruje.. Oj bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy jesz nabial? Pytam, bo zauwazylam, ze dosc rzadko wystepuje on w twoich przepisach.

    OdpowiedzUsuń
  8. Cudowny przepis! Do wypróbowania w sobotę rano. ;) A tak swoją drogą, ile masz białka w diecie, jeśli można spytać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziennie wychodzi mi ok. 120-130g czyli 2-2,5g na 1kg masy ciała

      Usuń
  9. Czy śliwki maja być suszone, mrozone czy świeze ?

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajna owsianka, super że ze śliwkami :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Oj, nie to nie dla mnie, ponieważ nie lubię śliwek :/
    Pozdrawiam :)
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  12. A dodajesz tam jeszcze mleko lub wode ?! Czy tylko same białka ?

    OdpowiedzUsuń
  13. Wszystkie składniki mieszamy razem, czyli te płatki na twardo dodajemy, tak?

    OdpowiedzUsuń