sobota, 9 maja 2015

Jaglano-owsiane crumble z truskawkami | dietetyczne, bez laktozy



Jaglano-owsiana kruszonka jest według mnie o niebo lepsza od tej tradycyjnej.
W tym wydaniu przykryła truskawki, co okazało się niesamowicie smaczne.
Crumble świetnie sprawdzi się na śniadanie jak i na deser. Słodkie i chrupiące - czego chcieć więcej? :)

Składniki na 2 kokilki:
30g kaszy jaglanej
20g płatków owsianych
180g truskawek
2 łyżki syropu z agawy
1 łyżeczka masła

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy kilka razy w zimnej wodzie i gotujemy aż będzie miękka. Łączymy z płatkami, masłem i syropem z agawy - całość mieszamy. Do kokilek przekładamy truskawki i dekorujemy kruszonką. Pieczemy ok. 20 minut 180 stopniach do momentu aż kruszonka będzie złotawa.





7 komentarzy:

  1. doskonały deser, który łączy w sobie słodycz i zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł na deser :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a jestem ciekawa co jadasz np na obiady ,kolacje:)
    mogłabyś się podzielić?
    super przepis!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealny pomysł na deser :-) Aż zgłodniałam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Niczego :) Deser idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. właśnie robię < zamiast syropu z agawy dodałam miód i kruszonka jest przepyszna <3

    OdpowiedzUsuń