środa, 14 października 2015

Sałatka z winem, gruszką i serem pleśniowym




Kiedy życie jest ciężkie, ale chcemy żyć zdrowo.. to łączymy sałatę z winem. Najlepiej dobrym, a takie właśnie jest wino B&G Chardonnay Reserve biorące udział "Konkursie Winiarskim".

Pachnie wanilią, jest lekkie bo pochodzi z Włoch, a dokładniej z Langwedocji, a w takich miejscach wszystko jest delikatne jak piórko. Idealnie pasuje do ryb, owoców morza lub sałatek czy chudego mięsa. Ma intensywną barwę i cudowny smak. 

Niżej przepis na banalną w wykonaniu, ale niebanalną smakowo sałatkę.


Składniki:
3 garście rukoli
2 łyżki wina białego, wytrawnego B&G Chardonnay Reserve  
60/70g sera pleśniowego 
1/2 malej gruszki
2 łyżki miodu 

Przygotowanie:
Ser pleśniowy i gruszkę kroimy w kosteczkę. Na talerz wykładamy rukolę. Polewamy winem i miodem, posypujemy gruszką i niebieskim serem. Całość podajemy w towarzystwie wina. Kolejny krok - to delektowanie się głębią smaku, tak prostej potrawy. 







Jesień pełna warzyw

3 komentarze: