czwartek, 5 listopada 2015

Jaglane placuszki z serka wiejskiego



Pyszne, zdrowe, banalnie proste. To co lubię najbardziej.. No i pełne białeczka!
Idealne na jesienne śniadanie do porannej kawusi :)

Składniki:
1 serek wiejski lekki (odlać płyn)
1 jajko + 1 białko
3 łyżki mąki jaglanej
2 łyżeczki stewii
2 krople aromatu waniliowego lub wanilia

Przygotowanie:
Wszystko zblendować i wrzucić na patelnię (bez tłuszczu!). Voila! :)

Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www. sklep.dajar.pl 

Placuszki lekko się ciągną, mają kwaskowaty posmak. Idealnie smakują z polewą czekoladową (woda, stewia, kakao) i wiórkami kokosowymi. Wiórka możemy dodać również do środka, wyjdą nam wtedy kokosowo-waniliowe pancakes :)









 Zdrowe, ciepłe śniadanie w jesiennym klimacie Ambitnie i zdrowo (Ser)wujemy! Sery o każdej porze dnia i nocy

16 komentarzy:

  1. jak one smacznie wyglądają! chętnie bym zjadła! :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. sama robię z serka wiejskiego placuszki, z dodatkiem mąki jaglanej jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba muszę je zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takiego rodzaju placuszki. Przepis zapisuje i jutro pomysl na sniadanie gotowy;-).

    OdpowiedzUsuń
  6. a inna mąka np. pełnoziarnista jak się sprawdzi? :>

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajne placuszki :) Zdrowo i pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Juz dwa razy pieklam placuszki z tego przepisu.PYSZNE:-P.

    OdpowiedzUsuń
  9. robie conajmniej raz w tygodniu - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  10. a czym mogę zastąpić mąkę jaglaną ? może mąką orkiszową ?

    OdpowiedzUsuń