sobota, 11 marca 2017

Babeczki kukurydziane z kremem malinowym | bez białego cukru / glutenu / laktozy |





Przepis na zdrowe babeczki na sobotę :) Wiosenne, różowe i bardzo smaczne.
Nie zawierają glutenu, laktozy ani białego cukru.
Są bardzo proste w przygotowaniu, same babeczki to zaledwie 5 składników.

Składniki:
2 szkl. mąki kukurydzianej
1 jajko
2 szkl. mleka migdałowego (lub innego roślinnego/bez laktozy)
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
5 łyżek cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu

Krem:
Garść malin mrożonych HORTEX
4 łyżki mleka kokosowego
1 łyżka serka mascarpone
1 łyżka cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na babeczki miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przekładamy masę do silikonowych foremek na babeczki lub do metalowej formy wyłożonej papierowymi papilotkami (ciężko odchodzą od papierka). Pieczemy przez 30 min.

Składniki na krem miksujemy, dekorujemy przy pomocy szpatułki i dodatkowo przystrajamy malinami. Moje polałam dodatkowo sosem czekoladowym z chilli.







Mój dzień z Hortex

1 komentarz: