wtorek, 7 marca 2017

Migdałowe kulki mocy z masłem orzechowym | bez pieczenia / laktozy / glutenu / cukru |




Jeżeli nie lubicie zbędnej paplaniny w kuchni to ten przepis na pewno Wam się spodoba.
Nie potrzebujecie piekarnika, glutenu ani laktozy do wykonania tego przepisu. 
Chwila, moment, gotowe. Zdrowa przekąska idealna do kawy.



Składniki 6-7 kulek:
1 szkl. zmielonych płatków migdałów
2 łyżki masła orzechowego
1 łyżka oleju konopnego/lnianego
3 łyżki płynnego miodu

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Formujemy kulki i chłodzimy w lodówce przez ok. 2h.








Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

4 komentarze:

  1. Dlaczego olej konopny lub lniany a nie inny?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nadają ciekawy smak całości, jednak oczywiście można użyć innego - to tylko sugestia :)

      Usuń
  2. Zdecydowanie, wychodzi przepyszne :D

    OdpowiedzUsuń