piątek, 31 marca 2017

Tartaletki ciecierzycowe z serkiem Apetina oraz pomidorami i bazylią




Pomysł na pyszną przekąskę na ciepło oraz genialny i oryginalny dodatek do obiadu. 
Tartaletki są niskokaloryczne, zdrowe i naprawdę smaczne. Serek Apetina nie zawiera żadnych "złych" składników. Jest całkowicie naturalny... i naturalnie pyszny. 

Składniki na 10 tartaletek:
1 puszka ciecierzycy
1 jajko 
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 opakowanie serka Apetina z pomidorami i bazylią
1 pomidor
Świeża bazylia
Olej do wysmarowania metalowych foremek
Dowolna mąka do obsypania

Przygotowanie:
Ciecierzycę odsączamy i blendujemy z jajkiem, solą himalajską i suszoną bazylią. 
Formy smarujemy olejem i obsypujemy mąką. Przekładamy masę do foremek. Podpiekamy ok. 10 min. w 200 stopniach. Wyciągamy spód tart i nakładamy serek Apetina. Dekorujemy kawałkami pomidora. Ponownie podpiekamy ok. 20 min. w 200 stopniach. Podajemy ze świeżą bazylią.






Codziennie baw się smakiem!

2 komentarze:

  1. Właśnie podsunęłaś mi pomysł, jak wykorzystać ciecierzycę, którą kupiłam na sałatkę!

    OdpowiedzUsuń