niedziela, 9 kwietnia 2017

Pasta jajeczna z awokado i rzeżuchą




Nadchodzą święta "jajeczne" więc wrzucam pomysł na wykorzystanie jajek.
Pasta jajeczna z awokado i rzeżuchą. Zdrowa, smaczna - idealna na śniadanie - nie tylko świąteczne. 
Jeżeli lubicie pasty na kanapki polecam Wam również pastę jajeczną z serem feta lub wegańską koreańską pastę sojową :)


Składniki:
3 jajka
1 dojrzałe awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
Sól himalajska
Pieprz czarny
Rzeżucha 

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo (wkładamy jajka do wrzącej wody na ok. 6 min.) i studzimy w zimnej. 
Obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Awokado kroimy na pół, przekręcamy, wbijamy nóż w pestkę i ją wyjmujemy. Wydrążamy środek łyżeczką. Kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z jajkami. Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą himalajską oraz pieprzem i rzeżuchą.




2 komentarze: