sobota, 6 maja 2017

Babeczki bananowe z masłem orzechowym | bezglutenowe, bez cukru |






Połączenie banana i masła orzechowego to poezja. A to wszystko zamknięte w babeczkach.

Delikatnych, smakujących jak chlebek bananowy, słodkich i bardzo zdrowych.

Składniki na 10 babeczek:
2 banany
1 jajko
10 łyżek mąki (u mnie 3 łyżki mąki konopnej Good Foods oraz 7 łyżek mąki gryczanej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu lub zwykłego)
150g jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
Masło orzechowe

Przygotowanie:
Wszystko blendujemy (oprócz masła orzechowego) i przekładamy do foremek. Nakładamy masło orzechowe i wkładamy babeczki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min.





3 komentarze:

  1. Wyglądają cudnie i smacznie -:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam zdrowsze odpowiedniki deserów. Muffinki na pewno smakują wyśmienicie.

    OdpowiedzUsuń