środa, 24 maja 2017

Fit Reese's - czekoladki z masłem orzechowym | dietetyczny deser |





Mój ukochany amerykański przysmak w wersji fit! 
Bez cukru, bez laktozy i glutenu! Jeść - nie umierać! 
Słodka czekolada przełamana słonym masłem orzechowym.

Składniki:
6 kostek gorzkiej czekolady min. 70% kakao
10 łyżek oleju kokosowego
Słodzidło (u mnie stewia)
2 łyżki kakao naturalnego
Masło orzechowe (jeżeli mamy takie bez dodatków to dodajemy sól)

Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, dodajemy słodzidło według uznania i kakao. 
Połowę "masy" czekoladowej przelewamy do foremek na babeczki i wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 min. Wyjmujemy, nakładamy masło orzechowe i przelewamy połową "masy", która nam została i ponownie chłodzimy w zamrażalniku. 




7 komentarzy:

  1. Świetna propozycja :) Kiedyś robiła babeczki na wzór tych czekoladek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie zrobiłam - pycha! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ehhh ale mi narobiłaś apetytu, do tego jeszcze czekolada, która uwielbiam. Jestem na diecie na masę, także przepis jak najbardziej trafiony, skorzystam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja kumpelka Olka Krejzolka dziś poczęstowała mnie nimi w pracy ;-) niebo w gębie ;-) :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. W takim razie masz super kumpelkę. Życie jest krótkie i nie warto sobie odmawiać takich przyjemności :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O niee, to wygląda zbyt dobrze! A już tyle dziś zjadłam, hah i znowu w brzuchu burczy.

    OdpowiedzUsuń