środa, 14 czerwca 2017

Chiński rosołek z mini makaronem



Chiński mini rosołek z mini makaronem dla mini smakoszy... no... dla tych większych też.
Kolejna wersja azjatyckiego rosołku tym razem z makaronem i nna niż ostatnie z kurczakiem i z łososiem. Łagodniejsza, idealna również dla dzieciaków. Lekko słodkawa, dodając chilli (dla odważnych!) delikatnie ostra i niezwykle aromatyczna. 


Składniki: 
2l bulionu warzywnego
Garść natki pietruszki
6 łyżek sosu sojowego
2 łyżki oleju sezamowego
2 ząbki czosnku
5 plastrów obranego imbiru
1 łyżka miodu
6 garści makaronu Lubella MINI
Chilli - dla odważnych!

Przygotowanie:
Bulion gotujemy z natką pietruszki, sosem sojowym, imbirem, olejem sezamowym, chilli (!) obranym i posiekanym czosnkiem oraz miodem przez ok. 10 min. Odcedzamy bulion i dodajemy makaron Lubella MINI. Gotujemy ok. 8 min. Podajemy ze świeżą natką pietruszki. 

#lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini




2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam takiego rosołku, ale chętnie bym skosztowała :)

    OdpowiedzUsuń