piątek, 23 czerwca 2017

Sałatka z makreli i kiełków jarmużu



Czy tylko ja nie mam apetytu w gorące dni? Coś jeść muszę, a nic ciepłego w siebie nie wepchnę.
Z pomocą przychodzą sałatki! Zdrowe, odżywcze i smaczne.
Gdy znudzi nam się klasyka warto spróbować czegoś nowego... np. sałatki bez sałaty bo z z makreli i kiełków jarmużu. Do tego pełnoziarniste pieczywo i pełnowartościowy posiłek gotowy! Zdrowe tłuszcze i białko z makreli, prozdrowotne awokado, pyszna kukurydza i pełne witamin kiełki. 

A wiecie, że....

Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw? 

Super prawda?! :) 

Składniki na 2 porcje sałatki:
1 wędzona makrela
2 garście kiełków jarmużu
Garść kukurydzy Bonduelle
1/2 awokado
Pieprz
Kilka kropel ulubionego oleju

Przygotowanie:
Makrelę pozbawiamy skóry, wyjmujemy ości i rozdrabniamy na małe kawałki. 
Mieszamy z kiełkami, kukurydzą i obranym oraz pokrojonym w kostkę awokado.
Doprawiamy pieprzem i polewamy ulubionym olejem.





Bonduelle - od 25 lat z Wami

1 komentarz: