czwartek, 6 lipca 2017

Czekoladowe koszyczki z kremem i malinami | bez glutenu / cukru / laktozy |




Pyszny, szybki deser czekoladowy z kremem i malinami. Dodatkowo bez glutenu, cukru i laktozy! 
Idealny dla alergików, miłośników zdrowego żywienia (przeciwników też!), a nawet kosmitów. Im na pewno też posmakuje. Yummy! 

Składniki na 5 babeczek: 
100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy)
4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy 
4 łyżki mleczka kokosowego
2 łyżki syropu z agawy
Garść malin 

Przygotowanie:
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z mlekiem i przekładamy na boki silikonowych foremek na babeczki. Chłodzimy ok. 1h w zamrażalniku. Miksujemy mleczko kokosowe z syropem z agawy. Przekładamy do babeczek i dekorujemy malinami i ewentualnie kawałkami czekolady.





4 komentarze:

  1. Chętnie spróbował bym takich frykasów ! Wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, ale genialne! Coś czuję, że byłabym oczarowana :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają fenomenalnie!

    OdpowiedzUsuń