sobota, 22 lipca 2017

Zdrowe ciasteczka BROWNIE | bez cukru, laktozy, bez glutenu|






Co Wy na to aby zabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto?
Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe...

Składniki na 15 ciastek:
150g gorzkiej czekolady
60g oleju kokosowego
60g migdałów
50g mąki (np. z amarantusa)
1 łyżka kakao
2 jajka 
100g ksylitolu

Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy.
Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę i mieszamy. 
Migdały siekamy na grube kawałki. Dodajemy do masy razem z mąką i kakao, mieszamy.
Wkładamy do zamrażalnika na 10 min.
Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Po upłynięciu czasu wyciągamy masę i przekładamy po łyżce na blaszkę.
Pieczemy ok. 15 min. 




1 komentarz: