sobota, 26 sierpnia 2017

Dietetyczne ciasto ze śliwkami



Pyszne i zdrowe ciasto poleca się na pyszny weekend.
Bez glutenu, bez laktozy, bez cukru. 
Jest lekkie, słodko-kwaśne i bardzo zdrowe!


P.S SZUKAMY OSÓB DO METAMORFOZY!!!
Chcesz schudnąć? Przytyć? Poprawić stan włosów, cery lub paznokci? 
Napisz do mnie na profil IZA KAPIS lub wyślij maila na adres: werlas10023@gmail.com
Czekamy na Ciebie ;) 



Składniki: 
10 śliwek 
1,5 szkl. mąki kukurydzianej 
2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 
5 łyżek ksylitolu 
4 jajka 
1/2 szkl. oleju 
Szczypta soli 

Przygotowanie: 
Śliwki myjemy i drylujemy. Jajka miksujemy z ksylitolem i solą. Dolewamy olej. Przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy z masą jajeczną. Średnią tortownice wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem/olejem koko. i obsypujemy mąką. Przelewamy masę i układamy śliwki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 35-40 min.





8 komentarzy:

  1. Robiłam kiedyś coś podobnego, ale z mąki pełnoziarnistej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tytuł mnie przyciagnął ale sobie przypomniałam, że w UK chyba nie ma śliwek, w każdym razie rzadko je widzę na półkach:) Czy można użyć jakichś innych owoców, np jabłek lub gruszek?

    OdpowiedzUsuń