niedziela, 13 sierpnia 2017

Sernik na orzechowym spodzie





Pyszny sernik, mocno orzechowy z owocami! Pyszny, delikatny i zdrowy. 
Spód składa się głównie z mąki razowej, orzechów i oleju kokosowego (lub masła).
Jest idealny do kawy... i w sumie wszystkiego innego! Jest po prostu pyszny :)


Składniki na małą blaszkę:

8 łyżek mąki razowej
1 jajko
2 garście pokruszonych orzechów włoskich
1 łyżka ksylitolu
3 łyżki roztopionego masła klarowanego lub oleju kokosowego

Wszystko mieszamy. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Wykładamy i podpiekamy ok. 10 min w 180 stopniach.

*Masa serowa: 
500g twarogu półtłustego
Opakowanie budyniu waniliowego
Kilka kropli olejku waniliowego
5 łyżek ksylitolu

Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do formy i pieczemy ok. 1h.
Studzimy w rozchylonym piekarniku. Ozdabiamy ulubionymi owocami. 



4 komentarze: