Batonik SNICKERS w wersji FIT




Kruchy spód, ciągnący się karmel, orzechu i czekolaaaada.
Wszystko legalne i gotowe w zaledwie kilka minut. 
Bez cukru, glutenu i nawet da się zrobi to cudo bez laktozy! 



Spód:

2 szkl. wiórków kokosowych
1 szkl. orzeszków ziemnych
2 łyżki masła orzechowego 
Blendujemy, przekładamy do formy (ja użyłam silikonowej) i wkładamy do zamrażarki.
Karmel:
1 szkl. daktyli
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka odżywki białkowej (opcjonalnie; u mnie o smaku masła orzechowego)
Garść orzechów ziemnych 
Daktyle zalewamy wrzątkiem na ok. 10min. Odlewamy wodę, blendujemy z masłem orzechowym i odżywką białkową. Wsypujemy garść orzechów ziemnych i przekładamy karmel na spód.
Czekolada:
5 kostek czekolady gorzkiej
1 łyżka ksylitolu/cukru/miodu
1/3 szkl. mleka 
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku wraz ze słodzidłem i mlekiem. Polewamy karmel. Posypujemy kilkoma orzeszkami. Wkładamy do zamrażarki na ok. 1h... GOTOWE ❤



8 komentarzy:

  1. Jak duża ma być forma? Keksówka może być?:) ile wyjdzie batonikow?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, ja użyłam keksówki. Wychodzi 8-10 batoników :)

      Usuń
  2. jaka dokładnie forma? Może być keksówka? I ile wyjdzie batonikow?;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiamy wszelkiego rodzaju fit wariacje na temat batonów. Zawsze w lodówce i zamrażarce mamy zapas takich własnej produkcji. Twój przepis ląduje od przepiśnika i wkrótce go wykorzystamy :) Dieta, trening, motywacja, fit przepisy - wszystko na naszym blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super👍👍👍 Wyszły przepyszne😀😀😀

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Czarna wisienka , Blogger