Pancakes z mąką z tapioki



Pancakes z dodatkiem mąki z tapioki. Dla mnie ta mąka to całkowita nowość 💜 Jest mocno specyficzna i z niej samej raczej nic nie wyjdzie. Wiem co mówię bo ani babeczki, ani pancakes z niej samej nie wyszły, tzn wyszły ale były bardzo gumowe... Także sama nie, ale jako dodatek do innej mąki sprawdza się idealnie bo praktycznie nie ma smaku, chociaż według mnie ma lekko orzechowy posmak. Także sami musicie ocenić :)

Składniki na 2 porcje takich pancakes jak na zdjęciu: 
3/4 szkl. mąki orkiszowej typ 500-700 (lub pszennej 😳) 
1/4 szkl mąki z tapioki
1/2 szkl. maślanki 
1 jajko 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
2 łyżeczki erytrolu/ksylitolu 

Przygotowanie: 
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Gdy masa będzie za rzadka możemy dodać więcej mąki z tapioki. Smażymy na odrobinie oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Gotowe, smacznego 💜




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Czarna wisienka , Blogger