Panna cotta na maślance z czekodżemem


Panna cotta na maślance z czekodżemem 😍 Między innymi to dziś ją stworzyłam. Kto się skusi? Jest #FIT 😁



Składniki na 3 porcje:
500 ml maślanki
50 ml wody
1 kopiasta łyżka żelatyny
4 łyżki ksylitolu/erytrolu/miodu/cukru
Dżem owocowy (ok 5 kopiastych łyżek)
4 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Wodę gotujemy w rondelku. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy żelatynę i słodzidło. Mieszamy do dokładnego rozpuszczenia. Maślankę przelewamy do miski. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy. Przelewamy do słoiczków i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Dżem podgrzewamy w rondelku z odrobiną wody. Dodajemy czekoladę. Podgrzewamy ciągle mieszając do momentu aż czekolada się rozpuścić. Czekodżem przelewamy na stężałą masę maślankową.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger